בשנים האחרונות, נפתחנו לקולינריה אשר משלבת אינספור דגים אשר זמינים לאורך כל השנה. המודעות ההולכת וגוברת לדגים איכותיים, שינתה את העדפות הקהל וכעת ניתן למצוא יותר ויותר אירועים אשר משלבים תפריטים קייטרינג אשר משלבים דגים מיוחדים מישראל והעולם.
במאמר זה אציג את הדגים האהובים ביותר על הישראלים אשר יכולים להתאים לכל אירוע.
קלאודיו קייטרינג לאירועים מעניק שירותי קייטרינג לאירועים קטנים וגדולים בפריסה ארצית. הניסיון הרב שצברנו מאפשר לנו ליצור תפריטי קייטרינג מקצועיים, מפתיעים ועונתיים אשר ישאירו לקהל האורחים שלך טעם של עוד. לקבלת פרטים נוספים על שירותי הקייטרינג של קלאודיו קייטרינג לאירועים ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3717350 ונשמח לעמוד לרשותך.
מהם הדגים האהובים ביותר בישראל?
סל הדגים האהוב על הישראלים השתנה בשנים האחרונות מקצה אל הקצה. לפי סקר שנערך לאחרונה בקרב צרכני דגים ישראליים, הנה הדגים האהובים ביותר:
- מוסר הים – מוסר הים הוא דג ים בעל מרקם בשרני וימי כאשר ניתן להגיש אותו בצורה שלמה או מבושל בתבשילים עדינים אשר מתבססים על חמאה או יין ומעט עשבי תיבול.
- לברק – הלברק הוא דג מים מלוחים אשר גדל בכלובים ימיים.לרוב, נתחי הלברק יוגשו בצורת פילה נטולי עצמות עם מינימום תיבול והתעסקות מצד השף. בנוסף, ניתן להגיש את הלברק כדג נא או כמנת סביצ'ה דגים.
- טונה – דג הטונה שמור אצל הישראלים לאירועים מיוחדים כאשר קיימים 7 זנים של דגי טונה למאכל. משקל דג הטונה יכול להגיע לעד חצי טון, כך שנהוג לאכול את הדג צלוי בצורת סטייק, נא כפילטים או מבושל בתוך תבשיל של דג טונה חריף או חמוץ.
- דגי רשת – דגי רשת (מרמיר, סרגוס, בייבי מליטה, ערס ואחרים) אשר נאספים בחנויות הדגים מציעים גישה לדגים המשתלמים ביותר של הים. לרוב, דגי רשת יקומחו ויטוגנו בשמן עמוק כאשר הם יוגשו ישירות לצלחת לאכילה עם הידיים.
- סלמון – סלמון הוא דג אשר מגיע מהים הצפוני ונחשב ל"דג המסעדות" אשר נכנס לתוך הבית כתוצאה מכך שקל מאוד לטפל בו. הסלמון מצויין כסביצ'ה, קרפאצ'ו, סשימי וטרטר וניתן ללוות אותו בפירות, קרמל או דבש.
- דניס – הדניס הוא דג ים אשר מתכתב בצורה טובה עם הטעמים הים תיכוניים בישראל. דג הדניס מצטיין באידוי וניתן לשלב בו עגבניות, זיתים, שמן זית ועשבי תיבול אשר יקפיצו את טעמו.
- לוקוס – הלוקוס הוא שם נרדף ליוקרה, עידון ובשר משובח. רבים מחשיבים את הלוקוס כמלך הדגים משום שבשרו מוצק, עסיסי וימי בצורה מוגדת במיוחד.
לסיכום, כפי שניתן לראות יש לא מעט דגים אשר התווספו אלינו במהלך השנים. במהלך בניית התפריט, מומלץ לשלב 2-3 דגים, כך שכל אחד מהאורחים יוכל ליהנות, לטעום ולהתענג על המנות באירוע שלך.